امروز

سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲

گروه  شیلات

گروه شیلات و آبزیان در سال 1378 در دانشکده منابع طبیعی آغاز به کار نمود. این گروه با همکاری پژوهشکده آرتمیا و آبزیان سابق (پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری کنونی) جهت انجام پژوهش­های سطح بالا در زمینه­های شیلات و آبزی پروری پا به عرصه وجود نهاد. در سال­های نخست، تنها در مقطع کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان دانشجو پذیرفته شد. در پی کسب موافقت دانشگاه و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (عتف)، این مجموعه از مهر ماه سال 1391 در مقطع دکتری تخصصی تکثیر و پرورش آبزیان شروع به پذیرش دانشجو نموده است. همچنین با موافقت وزارت عتف در مقطع کارشناسی ارشد رشته­های بوم شناسی آبزیان شیلاتی (1393)، فرآوری محصولات شیلاتی (1394) و زیست فناوری دریا (1394) اقدام به پذیرش دانشجو می نماید. عمده پژوهش­های دانشجویان تحصیلات تکمیلی این گروه بر موضوعاتی چون تولید مثل و تغذیه آبزیان، غذای زنده، لیمنولوژی، توکسیکولوژی، فرآوری محصولات شیلاتی و زیست فناوری دریا متمرکز می­باشد. این پژوهش­ها با همکاری موسسات تحقیقات و پژوهشکده­های داخل دانشگاه از جمله پژوهشکده آرتمیا و آبزیان و سایر مجموعه های تحقیقاتی ملی انجام می­شوند. دانشجویان تحصیلات تکمیلی یافته­های پژوهشی خود را در سطح منطقه­ای، ملی و بین المللی ارائه می­نمایند.

اهداف:

انجام پژوهش­های بین رشته­ای بنیادی و کاربردی در زمینه­های تکثیر و پروش ماهی و سخت پوستان، بوم شناسی اّبزیان، فرآوری محصولات شیلاتی، زیست­فناوری آبزیان و همچنین مشارکت در زمینه آموزش نیروی انسانی متخصص بعنوان یکی از ارکان غیر قابل انکار توسعه پایدار با تاکید بر الویت­های ملی و محلی؛

1- توسعه پرورش ماهی و سخت پوستان و حفظ محیط زیست و تلاش جهت ایجاد صیادی مسوولانه

2- تلفیق بوم شناسی و مدیریت زیستگاه­های آبی با نگرش ارزیابی و همچنین کاهش اثرات فعالیت­های انسانی بر آبزیان و زیستگاه­های آن­ها

3- معرفی محصولات شیلاتی سالم و با ارزش افزوده و بازیافت و تولید محصولات ارزشمند از ضایعات فرآوری آبزیان

4- بکارگیری فنون زیستی موجود و نوظهور برای بهره­برداری زیستی از محیط­های آبی

مسئولین گروه